viernes, 12 de abril de 2013

Sèpia amb carxofes

Temps de preparació: 45'

Ingredients
Sèpia
Carxofes
Ceba
Vi blanc
Oli d’oliva

Per la picada
Pa
Alls
Ametlles
Avellanes
Xocolata
Julivert

En una cassola fregiu la sèpia tallada a trossos petits fins que quedi doradeta. Reserveu. En el mateix oli fregiu una ceba a foc lent fins que quedi transparent, i aprofiteu per fregir un parell de dents d'all i una llesca de pa, que reservareu en un paper absorbent. Amb els alls, la llesca de pa, unes ametlles i avellanes torrades, un trosset de xocolata i un polsim de julivert feu una picada. Quan la ceba ja estigui transparent, afegiu les carxofes netes de fulles i tallades en 8 trossos, la picada i la sípia i remeneu be. Per últim, poseu vi blanc fins cobrir-ho tot i deixeu a foc lent fent xup-xup. El plat estarà quan la carxofa i la sèpia estiguin tendres. Si us quedeu sense suc abans d'això li afegiu vi, i si us queda molt caldós, doncs una miqueta de farina per espessir.

1 comentario: