lunes, 1 de abril de 2013

Fricandó de vedella

Temps de preparació: 2:00h

Ingredients
Carn de vedella (demaneu-la per fricandó)
Ceba
Tomàquets ( cuits i sense pell ni llavors)
Brou de carn
Bolets de temporada
Brandy
Vi Blanc
Oli d'oliva
Sal

Per la picada
Ametlles
Alls
Julivert
Xocolata

Salpebrem la carn, la enfarinem i la fregim en abundant oli d'oliva i reservem en paper absorbent. En el mateix oli a foc lent fem un sofregit amb ceba i tomàquet (primer la ceba fins que estigui dauradeta). Ha de quedar una textura confitada.
Puguem una mica el foc i posem la carn que havíem reservat abans, aboquen un gotet de brandi i flamegem. Quan hagi cremat tot l’alcohol li afegim un got de vi blanc. Baixem el foc de nou i afegim un brou de carn fins que cobreixi tot. Es important que aquests brou estigui calent, ja que sinó tallarem la cocció, i també li posarem els bolets que haguem escollits per fer el plat (moixernons, rovellons, etc) i ho deixem fent xup-xup uns 25 minuts. Si veieu que es queda sense suc li podeu afegir més.

Fem una picada amb ametlles, all sense el cor (perquè no repeteixi) julivert i un tros de xocolata (optatiu) i quan la carn estigui tendre ho afegim a la cassola. Abans de posar-ho afegiu una mica del suc a la picada per desfer-lo millor.

Una vegada tot dins , remeneu com un swing suau, és a dir, fent moviments circulars molt lents, així evitarem que la carn es desfasi.

Aquests plat, com la majoria d'estofats, estan més bons si es mengen a l'endemà de fer-los. Guardeu-lo tapat fora de la nevera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario