Bacallà
Ametlles
Avellanes
Tomaquet
Farina
Pa ratllat
Vi blanc
Per
a la picada
Ametlles
Avellanes
Alls
Safrà
Peleu uns
dents d'all a lamines i fregiu-los en una paella amb poc oli. Escorreu i
reserveu. Amb el mateix oli fregiu una llesca de pa.
Afegiu una mica més d'oli i fregiu unes avellanes i unes ametlles. Reserveu.
En un morter piqueu més avellanes i ametlles (altres, no les que heu fregit)
els alls i el pa fregit abans, un polsim de safrà i un pel de sal, fins
aconseguir una pasta homogènia. Li afegiu dues cullerades de vi blanc i
reserveu.
En la mateixa paella, sofregiu una ceba, i quan estigui feta li poseu tomàquet
triturat. Quan estigui fet li poseu una mica de vi blanc i manteniu un foc baix
fins que quedi una salsa amb una certa consistència. Comproveu sal i si cal
sucre (per l'acidesa del tomàquet)
Apart, fregireu el bacallà amb poc oli, passat prèviament per farina. Ha de
quedar cruixent. El retireu i reserveu. si deixa anar aigua, l'afegiu a la sala
de tomàquet.
Poseu el bacallà en una font de forn, per sobre la sala de tomàquet i desprès
la picada, i l'acabeu de decorar amb els fruits secs que hem fregit al
principi. Li podeu posar un polsim de pa ratllat i al forn. El forn ha d'estar
escalfat prèviament amb el grill ( la part superior del forn) i treure quan ja
estigui dauradet, ja que el bacallà ja està fregit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario