lunes, 8 de abril de 2013

Bacallà amb fruits secs

Temps de preparació: 50'

Ingredients
Bacallà
Ametlles
Avellanes
Tomaquet
Farina
Pa ratllat
Vi blanc

Per a la picada
Ametlles
Avellanes
Alls
Safrà

Peleu uns dents d'all a lamines i fregiu-los en una paella amb poc oli. Escorreu i reserveu. Amb el mateix oli fregiu una llesca de pa.

Afegiu una mica més d'oli i fregiu unes avellanes i unes ametlles. Reserveu.

En un morter piqueu més avellanes i ametlles (altres, no les que heu fregit) els alls i el pa fregit abans, un polsim de safrà i un pel de sal, fins aconseguir una pasta homogènia. Li afegiu dues cullerades de vi blanc i reserveu.
En la mateixa paella, sofregiu una ceba, i quan estigui feta li poseu tomàquet triturat. Quan estigui fet li poseu una mica de vi blanc i manteniu un foc baix fins que quedi una salsa amb una certa consistència. Comproveu sal i si cal sucre (per l'acidesa del tomàquet)
Apart, fregireu el bacallà amb poc oli, passat prèviament per farina. Ha de quedar cruixent. El retireu i reserveu. si deixa anar aigua, l'afegiu a la sala de tomàquet.
Poseu el bacallà en una font de forn, per sobre la sala de tomàquet i desprès la picada, i l'acabeu de decorar amb els fruits secs que hem fregit al principi. Li podeu posar un polsim de pa ratllat i al forn. El forn ha d'estar escalfat prèviament amb el grill ( la part superior del forn) i treure quan ja estigui dauradet, ja que el bacallà ja està fregit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario